RIM | utó-Íratok - interjú

A 2017/2018-as évadban először egyetemistáknak is megnyílt a RIM - Radnóti Ifjúsági Műhely kapuja. A csoport tagjai októbertől kezdve szerdánként ismerkednek, játszanak, dolgoznak együtt. Az egy évados munka eredménye egy közös előadás, amit Utó-Íratok címen június 11-től bárki megtekinthet a Radnóti Miklós Színház Keres Emil Próbatermében. A csoport két drámainstruktorával, Gaborják Fannival és Széplaki Nórával beszélgettünk.


Miért döntöttetek úgy, hogy elindítotok a gimnazista csoport mellett egy egyetemistáknak szóló programot is?

Gaborják Fanni: Sokan a középiskolai évek után hiányolni kezdenek egy olyan befogadó közeget, közösséget, amihez jó tartozni. A cél többek között ez volt, lehetőséget teremteni egy közösséghez való tartozásra. Emellett pedig az ide járókat közelebb vinni saját magukhoz, önismeretre tanítani. Mi a RIM-ben drámapedagógiai játékokkal és sok-sok beszélgetéssel próbáltuk mindezt egymásból kibontani.

0 Tovább

Rimelünk egymással | interjú vilmányi benettel

RIMes interjú-sorozatunk következő alanya Villmányi Benett végzős egyetemi hallgató, aki a következő évadban a Radnóti Színházhoz szerződik. A gimnazista korról és a felnőtté válásról Urbantsok Timi beszélgetett Benettel.

Mi motivált a leginkább, amikor 16 éves voltál?
Fogalmam sincs... Pont tegnap néztünk régi felvételeket egy gimnáziumi osztálytársammal. Az egyiken függönyökkel és leplekkel végeztünk improvizatív mozdulatsorokat, a földön fetrengtünk és közben furcsa hangokat adtunk ki. Most nézve teljesen érthetetlen dolgokat csinálunk. Valószínűleg akkor még nagyon át lehettünk itatva valami tűzzel, valami nagyon motiválhatott minket, hogy ezeket kérdés nélkül megcsináltuk. Ehhez az kellet, hogy kamaszok legyünk, akik hisznek a drámatanár bölcsességében.

0 Tovább

Százharmincnégy képben a világ | Révész Tamás

A World Press Photo budapesti kiállítás egyike a Radnóti Színház együttműködő partnereinek. Miközben a World Press Photo a tágabb világunkról ad képet, mi a Radnótiban, a körülöttünk lévő valóságot idézzük meg. És így együtt, teljesebb "képet" adunk a nézőnek, a közönségnek.

Ablak a világra. A párok önkéntelenül összekapaszkodnak a World Press Photo kiállításon. Nem szerelmesen, hanem inkább támaszt és biztonságot keresvén a másikban. Sokszor gyomorszorító a látvány, pedig legtöbbször csak "az ember tragédiája 2017" elevenedik meg a képeken. A fotók kompozíciója tökéletes, a döntő pillanat elkapott, és a szemünket sem tudjuk levenni róla, annyira hat ránk a látvány. Vitathatatlan, hogy a World Press Photo a világ legrangosabb pályázata fotóriporterek számára.

0 Tovább

Tojásárusok, pékek és szatócsok portékájának összetörésével és széttiprásával kezdődik | Závada Pál

A World Press Photo budapesti kiállítás egyike a Radnóti Színház együttműködő partnereinek. Miközben a World Press Photo a tágabb világunkról ad képet, mi a Radnótiban, a körülöttünk lévő valóságot idézzük meg. És így együtt, teljesebb "képet" adunk a nézőnek, a közönségnek.

A spanyolországi Ibi városában utcai zavargásokat robbantanak ki, és tettleges erőszakot gyakorolnak szélsőségesen garázda elemek, akik áldozataikra egyebek közt lisztet szórnak, és tojással dobálják meg őket.

Tojásárusok, pékek és szatócsok portékájának összetörésével és széttiprásával kezdődik Egy piaci nap című - sajnos valóságon alapuló - művem eseménysorozata is, amely magyarországi antiszemita lincseléseket idéz föl 1946-ból.

1 Tovább

RIMELÜNK EGYMÁSSAL | interjú Bálint Andrással

A Radnóti Ifjúsági Műhelyben a színészeken a fókusz. A RIMes diákok interjú-sorozatot készítettek színészeinkkel olyan témákról, amik őket most foglalkoztatják. Témákról, amik nemcsak a saját generációjukat érintik. A következő beszélgetés fókusza a család témája. Ezért arra kérte Nguyen Veronika Bálint Andrást, hogy emlékezzen vissza a tinédzserkori éveire és a családjával való kapcsolatára.

Mennyire hagyta magát befolyásolni a családja által, például pályaválasztás szempontjából? Mikor tudja eldönteni egy tinédzser, hogy a szüleire vagy a saját megérzéseire kell hallgatnia?

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.