Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Neked mi a Tízparancsolatod?


"Az emberi értékek őrzése, egyfajta emberi minőség..

Tudom, hogy nem vagyunk tökéletesek. A Tízparancsolatot betartani NEM nehéz.
Sokkal nehezebb igazodni azokhoz a parancsolatokhoz, amiket mi állítottunk fel magunknak életünk során.
Úgy gondolom, hogy MINDIG érezzük, ha valamit ellenük teszünk. Bár ugyanakkor azt is tudjuk, hogy ennek kellemetlen következményei lesznek.
Viszont tapasztalatom szerint az is igaz, hogy ha összeszedem magam, ha lemondásokat vállalok a kellemes lét ellenében, akkor egyszeriben jó dolgok történnek velem. 
Lemondani valamiről, önmagunk vagy mások érdekében, nehéz.
A mai világban szerintem az a legnagyobb hőstett, ha türelmesek, segítőkészek vagyunk, odafigyelünk a másik emberre, az emojik helyett ténylegesen gyakoroljuk a megértést, az örömöt, a bánatot, az együttérzést, a barátságot, az ölelést, az apró figyelmes gesztusokat.
És azt is érzékelem, hogy ettől nekem lesz jobb a közérzetem és a hangulatom.
Az Élettől azt kapjuk vissza, amit belepakolunk."

Gazsó György

fotó: Dobos Tamás

A szöveg a 2018|2019-es Radnóti magazinban jelent meg.

0 Tovább

Hiszel Istenben? Miért? Előfordult, hogy ezzel kapcsolatban meginogtál? | sCHNEIDER zOLTÁN VÁLASZOL

Az idei évadban a Radnóti Színház elmozdul, kilép a komfortzónájából, s új kihívások elé néz. 6 játszóhelyen találkozhat velünk a közönség. A társulat tagjait is próbáltuk kimozdítani a komfortzónájukból, ezért olyan kérdéseket tettünk fel nekik, amelyek személyes területeket érintenek. Idén a havi műsorok hátoldalán és itt a blogon az ő válaszaikat olvashatják, ebben a hónapban Schneider Zoltánét, amely témájában kapcsolódik 10 című legújabb bemutatónkhoz is.

0 Tovább

Veled szemben élt-e már vissza valaki a hatalmával? Fel lehet-e vérteződni ez ellen? | lÁSZLÓ zSOLT VÁLASZOL

Az idei évadban a Radnóti Színház elmozdul, kilép a komfortzónájából, s új kihívások elé néz. 6 játszóhelyen találkozhat velünk a közönség. A társulat tagjait is próbáltuk kimozdítani a komfortzónájukból, ezért olyan kérdéseket tettünk fel nekik, amelyek személyes területeket érintenek. Idén a havi műsorok hátoldalán és itt a blogon az ő válaszaikat olvashatják, ebben a hónapban László Zsoltét, amely témájában kapcsolódik A művésznő és rajongói című legújabb bemutatónkhoz is.

0 Tovább

VAN VALÓSÁG

A kiszolgáltatottság nem a művészvilág sajátja, mára egyértelműen kiterjedt az egész társadalomra. A válaszok pedig személyiségfüggőek - nem tudjuk, ki mennyit áldoz be: a személyiség reakciói patikamérlegen méretnek ki, láthatatlanul. Majd talán egyszer, sokkal később meglátjuk, miután már nyilvánvalóan érvényesült a hasznuk vagy a káruk. Valló Péter - Morcsányi Géza alkotópárossal beszélgetett új őszi bemutatójuk apropójából Falcsik Mari.

0 Tovább

Érezted már úgy, hogy terméket csináltak belőled? Hol a határ ebben? | lOVAS rOZI VÁLASZOL

Az idei évadban a Radnóti Színház elmozdul, kilép a komfortzónájából, s új kihívások elé néz. 6 játszóhelyen találkozhat velünk a közönség. A társulat tagjait is próbáltuk kimozdítani a komfortzónájukból, ezért olyan kérdéseket tettünk fel nekik, amelyek személyes területeket érintenek. Idén a havi műsorok hátoldalán és itt a blogon az ő válaszaikat olvashatják, ebben a hónapban Lovas Roziét, amely témájában kapcsolódik A művésznő és rajongói című legújabb bemutatónkhoz is.

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.