Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

RIMELÜNK EGYMÁSSAL | interjú Bálint Andrással

A Radnóti Ifjúsági Műhelyben a színészeken a fókusz. A RIMes diákok interjú-sorozatot készítettek színészeinkkel olyan témákról, amik őket most foglalkoztatják. Témákról, amik nemcsak a saját generációjukat érintik. A következő beszélgetés fókusza a család témája. Ezért arra kérte Nguyen Veronika Bálint Andrást, hogy emlékezzen vissza a tinédzserkori éveire és a családjával való kapcsolatára.

Mennyire hagyta magát befolyásolni a családja által, például pályaválasztás szempontjából? Mikor tudja eldönteni egy tinédzser, hogy a szüleire vagy a saját megérzéseire kell hallgatnia?

0 Tovább

Vajon miért dugta ide ezeket a bankókat ez az asszony? | Bálint András

A World Press Photo budapesti kiállítás egyike a Radnóti Színház együttműködő partnereinek. Miközben a World Press Photo a tágabb világunkról ad képet, mi a Radnótiban, a körülöttünk lévő valóságot idézzük meg. És így együtt, teljesebb "képet" adunk a nézőnek, a közönségnek.

A World Press Photo díjazott képein általában borzongani szoktunk, hogy mik történnek a világ túlsó végén - elképedve bámuljuk a szörnyű háborúk fotóit, a természeti katasztrófákat, a számunkra ismeretlen emberi nyomorúságot, az elképesztő extremitásokat. Ritka a groteszk, a humor, az irónia.

A francia fotós képén egy ujgur nő harisnyájában tartja a pénzét, miközben a történelmi selyemúton vonatozik Kínában. Vajon miért dugta ide ezeket a bankókat ez az asszony? Valószínűleg nem elrejteni, hanem mutogatni akarta. Hogy milyen sok pénze van! Ugyanakkor biztonságosnak tarthatta, innen aztán nem fogják ellopni! Talán kecses lábszárára akarta fölhívni a figyelmet? Vagy lázadni akart a muzulmán öltözködési szokásokkal szemben?

0 Tovább

RIMelünk egymással | A félelmed nem te vagy - Interjú Kováts Adéllal a stresszről

A Radnóti Ifjúsági Műhelyben a színészeken a fókusz. A RIMes diákok interjú-sorozatot készítettek színészeinkkel olyan témákról, amik őket most foglalkoztatják. Témákról, amik nemcsak a saját generációjukat érintik. Elsőként Mlynarik Julcsi riportja következi a stresszről, amit Kováts Adéllal készített.

Bevallom őszintén, én eléggé izgultam, amikor idefelé jöttem, hogy egy interjút készítek Veled. Aztán eszembe jutott, hogy manapság rengeteg kamasz stresszel feleslegesen. Te is így voltál ezzel? Mostanában is előfordul, hogy feleslegesen, és mégis izgulsz valami miatt?

Abszolút. Én is valahogy mindent életre halálra gondolok. Nagyon izgulós kislány voltam, de valahogy erősebb volt az önmegvalósítás és a közlésvágy, annak a kihívása, hogy megmutassam magam. Viszont ilyenkor iszonyatosan tudtam izgulni. Színészként pedig mindig csak egy darabig izgulok, illetve tulajdonképpen csak a premieren, és ez utána teljesen feloldódik. Lett is egy kedvenc mondásom: a félelmed nem te vagy. Elképzeljük, hogy hogyan cselekednénk, előre van a fejünkben valami, hogy mit fognak mondani vagy mi van akkor, hogyha nem sikerül. Közben pedig, ha az ember megfelelően felkészül, ha beleteszi mindazt, amit ő gondol, akkor tulajdonképpen mi baj történhet? Mindig az a nagyon rossz, amikor azért kell izgulni, mert nem tudtam - slendriánságból, feledékenységből - vagy nem tettem meg mindent azért a dologért. Mert ha az ember mindent megtett, az számít igazán.

0 Tovább

Csodálom a magyar színészeket | Andrei Şerban 

A World Press Photo budapesti kiállítás egyike a Radnóti Színház együttműködő partnereinek. Miközben a World Press Photo a tágabb világunkról ad képet, mi a Radnótiban, a körülöttünk lévő valóságot idézzük meg. És így együtt, teljesebb "képet" adunk a nézőnek, a közönségnek.

Rajongok az utazásért. Keresem a kalandot, ez éltet. Ilyenkor friss oxigénnel és új benyomásokkal töltődöm fel. Lenyűgöző élmény, amikor az ember olyan színészekkel dolgozhat együtt, akikkel korábban sosem találkozott. Ugyanakkor mindig kockázatos is. Hogyan találhatjuk meg a leggyorsabban a közös nyelvet? Nyelvi és kulturális különbségek természetesen mindig lesznek, de létezik valami, ami mindnyájunkban megvan: egyfajta alapvető emberi nyitottság és törődés. Jóleső érzés megtapasztalni, hogy ugyanazon a hullámhosszon rezgünk, azonosak a vágyaink és a céljaink. Vigaszt és erőt nyújt.

0 Tovább

Figyelsz, reagálsz, gondolkozol, nyitott vagy és kíváncsi | Alföldi Róbert

A World Press Photo budapesti kiállítás egyike a Radnóti Színház együttműködő partnereinek. Miközben a World Press Photo a tágabb világunkról ad képet, mi a Radnótiban, a körülöttünk lévő valóságot idézzük meg. És így együtt, teljesebb "képet" adunk a nézőnek, a közönségnek.

Nem hiszem, hogy a III. Richárda gazemberségről és a gonoszságról szól - azért ez túlzottan is leegyszerűsítése a dolognak. Nekem inkább arról: ki hogyan és miként próbálja igazolni a saját létét és a sorsát. Mert ez, szerintem, mindenkinek létező élmény és feladat. Még ha nem is III. Richárd-i szinten.
Lehet, hogy egyfajta különleges ajándék ez a szerep nekem, de Andrei Şerban-nal dolgozni még nagyobb ajándék! Eszelősen energikus, hihetetlenül felkészült, és iszonyatosan figyel. De tényleg: egy percre sem hagy ki, minden egyes pillanatban figyel. Nem is tudom igazán elmondani, hogyan és miként, de az egyszerűen fantasztikus benne, hogy nagyon-nagyon pontosan vezeti az embert. Ám ezt úgy tudja csinálni, hogy közben művészileg is egymásra talál a színészekkel.

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.