Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Képekbe lett fogalmazva az euripidészi gondolat" ​- Közönségtalálkozó az Oresztész után 

2015. április 10-én közönségtalálkozó követte a Horváth Csaba által rendezett Oresztész című előadásunkat, ebből közlünk most részleteket.

Bálint András bemutatja a közönségtalálkozó résztvevőit és köszönti a nézőket

Bálint András
Jó estét! Örülök, hogy ilyen sokan itt maradtak és kíváncsiak a beszélgetésre. Itt van Karsai György, a darab fordítója, a produkció dramaturgja, Hárs Anna, valamint a színdarab szereplői. Akit még külön bemutatnék, az Nagy Norbert, aki nem csak a Phrügiai szerepét játszotta a darabban, de a darab zenéit is ő írta.

Az Oresztészt körülbelül fél éve játsszuk, októberben volt a bemutató. Én úgy tudom, hogy Karsai úr harmadszor-negyedszer látta. Hogy tetszett ma este?

0 Tovább

A kulisszák mögött - Apollón reptetése

Karabiner, ellensúly, híd, heveder, kötelek... Mi minden kell egy deus ex machinához!? Nézzék meg, hogyan száll alá Apollón az Oresztész című előadásunkban.

0 Tovább

Vajon mennyit ér egy áldás? - interjú Bálint Andrással

A Radnóti Színház társulatára 2014 végén díjeső hullott: Csomós Mari Prima Primissima lett, Rétfalvi Tamás Junior Primát kapott, míg Bálint András Arany Medál életműdíjban részesült. Az igazgatóval nemcsak az elismerésekről, de a vezetése alatt futó színház harmincadik évadjáról, az irodalmi színpad hagyományainak ápolásáról, és az intézmény jövőjéről is beszélgettünk.

0 Tovább

KávéSzünet - Oresztész 1. rész

A színházi alkotók sokszor merítenek személyes élményeikből, így most előadásaink kapcsán, azok tartalmára asszociálva ugyanazt az 5-6 rövid kérdést tesszük fel az alkotóknak (legyen az színész, díszítő, rendező vagy jelmeztervező.) A harmadik részben az Oresztész című előadás négy szereplőjét - köztük két vendégszereplőt - kérdeztünk meg.

1. Próbáltad már valaha a falmászást (mint sportot)?
2. Érezted már valaha, hogy nem várt, "égi" segítségben részesültél?
3. Van olyan görög dráma, amit élvezettel olvastál vagy kedvenced volt középiskolásként?
4. Mi a legfontosabb számodra a barátságban?
5. Jártál már Görögországban?

0 Tovább

Oresztész próbanapló II. rész - Avagy Horváth Csabát receptre

Istenektől elhagyott hely ez az Argosz. A fémlemezekből ácsolt királyi palota fénykorában sem lehetett szívmelengető látvány. Most meg dárdák állnak ki mindenhonnan, a zegzugos falakon és a minden irányban ferde padlón végigfut a rozsda: mintha tűzvész pusztított volna nemrég. És csakugyan: hiszen hat napja múlt, hogy a bűnös Klütaimnésztra testét lekaszabolták majd megégették gyermekei. Atyaég, mekkora lehetett az a tűz?

0 Tovább
«
12

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.