A csillagos ég - próbanapló 3. rész

Hetekkel ezelőtt, a próbafolyamat kezdetén egy szünetben éppen a színpad mögött nézelődtem, amikor valaki szólt, hogy egy bizonyos asztalra ne tegyünk semmit, ne támaszkodjunk neki, és főleg ne üljünk rá. Mint megtudtam, ez az asztal a kellékes fennhatósága alá tartozik, aki nehezen viselné, ha bárki is hétköznapi tárolónak nézné azt. A bemutató előtt másfél héttel már világosan látom a tiltás okát: szó sincs túlzásról, a kellékes asztalkáján most már a legkülönfélébb tárgyak sorakoznak komoly rendszer szerint.

0 Tovább

Színházunk művészei a Klubrádióban

Október 12-én, szombaton a Radnóti Színház volt a Klubdélelőtt vendége. A műsorvezető, Kun Zsuzsa reggel 9 órától beszélgetett Szávai Viktóriával, Schneider Zoltánnal, Pál Andrással, Kováts Adéllal, Valló Péterrel, Szervét Tiborral és Bálint Andrással munkáról, szórakozásról, játékról és szenvedélyről - azaz a Radnóti Színházról.

A részekre kattintva tudja meghallgatni az interjúkat.

1. rész

0 Tovább

A csillagos ég - próbanapló 2. rész

Többek között azért izgalmas egy próbafolyamatot végignézni, mert gyakran a fontos dramaturgiai pontoknál ér véget az aznapi próba, és ilyenkor kíváncsian várom, hogy milyen irányba haladunk tovább másnap. A csillagos ég esetében ez különösen így működik, mivel sokszor a történetből is napról napra derülnek ki addig ismeretlen részek. A társulat továbbra is nagy kedvvel próbál, és lassan a Bánk bánt is elhagyjuk egy időre, ahogy a darab sötétebb, valóságosabb világa elkezd kibontakozni.

0 Tovább

Valahol mindenki főszereplő...

...például a Mozgófényképben.

Író: Nényei Pál

Zeneszerző: Dinyés Dániel

Dalszöveg: Hajós András

Rendező: Göttinger Pál

0 Tovább

A csillagos ég - próbanapló 1. rész

Elindult az évad a Radnóti Színházban! Az első darabot Mohácsi János rendezi, A csillagos ég című előadás premierje október 27-én lesz. A produkcióban szinte az egész társulat részt vesz, ennek megfelelően az olvasópróba zajos és vidám hangulatban telt. Itt elsősorban a kiinduló ötlettel és a szöveg egyik részletével ismerkedtünk meg. Jó volt látni, hogy a darab alapjául szolgáló, nehezen hihető valós történet nyomán az alkotók azonnal ötletelni kezdtek, a beszélgetés a büfében is tovább folytatódott, és előkerültek a témához kapcsolódó személyes sztorik is.

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.