Irodallam - Szabó Lőrinc - ahogy Adorjáni Bálint látja

(Rippl-Rónai József: Szabó Lőrinc)

"Néztem a tájat, s a Mestert (ahogy
engemet ők): tavaszi áramok
keverték köröttünk a színeket
s mikor az arckép kikerekedett:
»Jól ment?«, dörmögte ő, s gyors ujjai
szignálták a pasztellet: »Rippl-Rónai«."

Szabó Lőrinc: Rippl-Rónai (részlet)

0 Tovább

A Holt lelkek földbirtokosai

"Ugye, nem lehet vitás, hogy bizonyos kormányzóságokban fölöttébb furcsa és fölöttébb mulatságos emberek élnek, meg aztán gazemberből is akad nem kevés. Minálunk már nincsenek gazemberek, csak jó szándékú, kellemes emberek vannak. Olyat, akiknek a képe a nyilvános arculcsapást váltaná ki, olyat kettőt vagy talán hármat tudnánk találni, nem többet. Legföljebb olyan dolgok történnek néha, amikre a világ azt mondja, hogy ügyes, nem nagyon tiszta."

0 Tovább

„A kötődésem erősebb, mint valaha…” - miniinterjú Kováts Adéllal a 60. Vágyvillamos kapcsán

1.) A Vágyvillamos előadás komoly szakmai elismerést mondhat magáénak, a POSZT-on a Legjobb női alakítás díját kaptad érte, elnyerted a Színikritikusok díját és a Radnóti Színház társulatának díját is. Nemrég volt a 60. előadás, ami azt jelenti, hogy a nézők is szeretik. Mitől lett ekkora siker?

Van úgy, hogy egy előadás szerencsés csillagzat alatt születik. De ezt persze közben az ember nem érzi. Egy ideig csak a problémákat látja, baja van magával, az egész anyaggal, aztán egyszer csak jön az ihlet. Ez egy összetéveszthetetlen érzés, azt szoktam mondani, hogy ilyenkor kegyelmet kap a színész. A próbák egyszer csak egy másik energiaszintre lépnek. És tudod, hogy jó irányba haladsz.
Vannak jó, jobb, kedvelt és még inkább kedvelt előadások és van ez a kegyelmi állapot. Ami csak ritkán adatik meg. Nem tudom válaszoltam-e a kérdésedre…

0 Tovább

Ráhangoló 9-én, a Jelenetek egy házasságból előtt

A Jelenetek egy házasságból fájdalmasan szórakoztató kórkép, "házassági tanácsadás" és színházi élmény egyben.

Az előadás előtt 18 órától ráhangoló beszélgetés Bálint András rendezővel, hogy a ráhangolódást minél teljesebb színházi élmény követhesse.
Pároknak és páratlanoknak egyaránt ajánlott.

0 Tovább

Interjú Adorjáni Bálinttal

- Kicsoda Jörgen Tesman?

Hedda Gabler férje. Kultúrtörténész. A munkájának él, a legnagyobb célja az, hogy megszerezzen egy professzori állást. Az, hogy Hedda Gabler lett a felesége, szintén csak egy elérendő életcél volt az életében. Tudja, hogy a tisztességes élethez szüksége van egy feleségre, és itt van Hedda, aki a figyelem középpontjában van, nagyon sok az udvarlója. Türelmesen vár, és sikerül megszereznie. A feszültség abból adódik, hogy társadalmi osztályon felül nősül, és azt az életet, ahogy korábban élt, nem tudja tovább élni, mert a feleségének mások az igényei. Egy olyan életvitelre kell berendezkednie, amit egyelőre csak hitelből tud megoldani. És Hedda számára hirtelen kiderül, hogy ez a házasság teljes tévút.

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.