Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Staniclibe csomagolt kis brutáliák egy kis nőre, egy férfira zongorával, egy harmadik bábszemélyre, egy kis időre."

1) Új tagként az első bemutatódnál rögtön a teljes társulattal dolgozhattál együtt. Milyen volt?

Jó és meghatározó élmény volt. Izgalmas volt olyat csinálni, amit mi akkor útközben hozunk létre, amiben mindenkinek benne van a kézlenyomata. Mohácsival dolgozni olyan szempontból is élmény volt, hogy összehozta az embereket, jobban megismertük egymást. A próbafolyamat során szinte elejétől végig ott volt mindenki. Érdekelt minket, és ez nagyon jó érzés volt. Amikor valaki épp nem volt színpadon, akkor lent ült a nézőtéren, néztük egymást. Szerintem fontos előadás ez a társulat életében.

0 Tovább

A Vágyvillamos megállói

1. megálló: Olvasópróba 2011. augusztus 30.

2. megálló: Bemutató 2011. október 16.

3. megálló: POSZT, szakmai beszélgetés 2012. június 11-12.

0 Tovább

Andrusko Marcella a Nádgarnitúráról - Irodallam a Költészet Napján

Parti Nagy Lajos írásai, darabjai, az egész világa régóta közel állnak hozzám. A Színművészeti Egyetemen már készítettem egy jelenetet a Mauzóleum című darabjából. Ez jól sikerült, úgy éreztem, hogy valamit sikerült eltalálnom ebben a pici etűdben. És azóta gondolkodtam rajta, hogy egyszer szívesen kezdenék valamit Parti Nagy-írásokkal. Így amikor megkaptam ezt a lehetőséget, hogy készíthetek egy Irodallam-estet, rögtön Parti Nagy Lajos ugrott be. Persze nem vagyok benne egyedül, mert ez egy közös munka Dinyés Danival; ő nem csak zeneszerzőként és zenészként működik benne közre, hanem partnerként és alkotótársként is.

Úgy érzem, nagyon jól tudunk együtt gondolkodni meg dolgozni. A műsorban az Ibusár és a Mauzóleum című drámákból vannak részletek, és monológokká szerkesztett novellarészletek is vannak benne. Meg persze dalok. Ez szerencsére adta is magát, hiszen például az Ibusár tele van dalokkal, amikhez eredetileg Darvas Ferenc komponált remek zenét, de most Danit is megihlette, új zenéket írt hozzá. Így akik jól ismerik az Ibusárt, azoknak is biztosan tartogat meglepetéseket ez az este.

0 Tovább

Irodallam - Nádgarnitúra: Andrusko Marcella és Dinyés Dániel Parti Nagy Lajos-estje

"...nyugodtan lehetek táncosnő, mondja ,van táncosnő viaszból is, mit akarsz? Pecsenye-fittness és hattyúk tava. Erre elpirulok és csúszik is le az arcom a kivágásomba. Összearcozom a topomat.  Lehet, hogy, tele kéne rakni a szám jégkockával, ha esetleg a melegtől van ez az arc-dolog?"

Parti Nagy Lajos: Pecsenyesor (részlet)

A bábokért köszönet a Budapest Bábszínháznak, a Kolibri Színháznak és Orosz Klaudia bábtervezőnek!
0 Tovább

Irodallam - Nádgarnitúra: Andrusko Marcella és Dinyés Dániel Parti Nagy Lajos-estje

"Sokáig akartam volna énekesnő lenni, operai vagy könnyebb, mellnövesztőkkel álmodtam és verset írtam Szécsi Pálhoz. Á!... Ráadásul nem bírja a sminket a képem. Kiszállok a piros Wartburgból a híres, európailag is jegyzett badacsonyi  pecsenyesoron, és szakad le rólam, estélauder  tortakrém."

Parti Nagy Lajos: Pecsenyesor (részlet)

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.