Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Keressük a legjobb spameket!

Hajós András, a Spam operett dalszövegírója mesélt arról, számára mit jelent a SPAM.

Szerinted ki írja a spameket?
Biztos a spammerek. 

Mitől dőlnek be az emberek a spameknek?
Egy jó spam az elemi ösztöneinkre hat. Olyasmi van benne, amit a lelkünk mélyén hallani szeretnénk: gyors és olcsó megoldás mindenre.

Van-e kedvenc spamed – akár ígérete vagy bizarrsága okán –, amin órákig kacagtál?
Én azokat az egészségügyi spameket szeretem, amiket fordító szoftverrel csinálnak. "Neked volt betegségbőr probléma, vagy a jövőben?" Nem hiszem el, hogy épeszű ember bedől.

Kaptál már olyan spamet, amit majdnem megnyitottál?
Engem szórakoztat, sokszor megnyitom. Múltkor egy szlovák fiú magyarázta el két oldalon, hogyan leszek milliárdos egy nap alatt. Azóta eltelt egy hét, és még semmi...

Hogy jön össze Rejtő Jenő és a spam?
A szerethető szélhámosságról, a kedves kreatív csalókról szól mindkettő. A nem velejéig gonosz csirkefogókról. Rejtő egy gonosz korszak valódi démonai elől kínált menekvést. És ma is szívesebben nyitunk ki egy spamet, mint egy belpol rovatot.

+1. Delfin vagy teve?
Delfinnel szívesen úsznék egyszer. Tevével nem annyira.

 

És Nektek van kedvenc spametek - akár ígérete vagy bizarrsága okán -, amin órákig kacagtatok?
Összegyűjtjük őket és megörvendeztetjük vele Hajós Andrást!!!

A vicces vagy hihető spameket ide várjuk május 1-ig: palyazat@radnotiszinhaz.hu

 

0 Tovább

Akik nélkül nem…

A rendezőasszisztensi munkakör összetett feladatkört foglal magában, a különböző gyakorlati munkáktól (mint például a napi próbálási rend összeállítása) egészen a kommunikációs összekötő szerepig a rendező, a tervezők, a színészek és a munkatársak közt. Őri Rózsa, a Radnóti Miklós Színház állandó rendezőasszisztense emellett társulati kirándulást szervez, meglepetés születésnapi műsorokat rendez, kézben tartja és koordinálja az egész színház belső működését. Mindeközben fejben tartja a körülötte lévő emberek aktuális magánéleti problémáit, hogy mint egy pótmamához, bármikor lehessen fordulni hozzá, nagyjából bármivel. Amióta őt megismertem, valahogy természetesnek tartom, hogy ez mind egy rendezőasszisztens dolga...

A színházi háttérembereket bemutató Akik nélkül nem... sorozatunk negyedik részében Őri Rózsa rendezőasszisztenssel beszélgettünk. Elsőként Csomós Mari mutatja be őt saját szavaival.

0 Tovább

"Tessék párkapcsolatban élni" - Neudold Júlia beszélgetett Bálint Andrással a Jelenetek egy házasságból előadás kapcsán

1973. április 11-én, 42 éve mutatták be a Jelenetek egy házasságból című filmet Svédországban. Ingmar Bergman művének színpadi adaptációja a Radnóti Színházban 2015. április 11-én, szombaton pedig éppen 42. alkalommal lesz látható! E véletlen egybeesés örömére most megosztjuk Önökkel a Bálint András rendezővel 2013-ban készült interjút, amelyből sok érdekesség kiderül a darab előkészületeiről és a film 70-es évekbeli hatásáról is.

Biztosan sokan elvárásokkal jönnek megnézni ezt a történetet. Szerinted milyen nyomokat hagyott ez a film az emlékezetben?

Az előadást majdnem mindenki a filmhez viszonyítva nézi. Én a filmet annak idején, a 70-es években láttam és nagyon szerettem. Akkoriban éppen egy nagy házassági válságban éltem, úgyhogy nagyon aktuális is volt. De most nem néztem meg újra. Elolvastam sokszor a forgatókönyvet. Azt szokták mondani, hogy a film sötétebb volt, pesszimista, de azt is szokták mondani, hogy fekete-fehér volt - holott valójában színes; úgy emlékeznek, hogy Erland Josephson és Liv Ulmann hangja csodálatos volt - ez Szabó Ottó és Halász Jutka hangja volt, mert szinkronizálva ment. Szóval az emlékek megcsalják az embert.

Hogyan esett erre a forgatókönyvre a választásod? Megint valami válság?

Nem beszélünk magánéletről. Mi már játszottunk egy Bergmant ebben a színházban: a Rítust. Nagy híve vagyok a mesternek. Inkább az írásainak most már, mint a filmjeinek. Gyakran forgatom az önéletrajzát, a Laterna Magicát. Csodálatos. A Stockholmi Nemzeti Színház igazgatója volt hosszú évekig, több színdarabot rendezett, mint filmet. És eszembe jutott Szávai Viki meg Schneider Zoli. Hogy ezek ők.

0 Tovább

INTERJÚ RUDOLF PÉTERREL A SPAM OPERETT KAPCSÁN

A 2014/15-ös évad utolsó bemutatóját, Tasnádi István Spam operettjét Rudolf Péter rendezi. Vele beszélgettünk.

Eddig tízszer rendeztél színházban, nagyon különböző színdarabokat. Van köztük Miller, Shakespeare, Goldoni, Kushner, Szép Ernő - enyhén szólva vegyes a kép. Mi érdekel egy darabban? Mitől akarsz megrendezni valamit?

Egyszerű: felizgat egy történet. Minden munkámban van valami személyesség. Nem feltétlenül fájdalmas megéltség, de mindenképp szükségem van valami fűtöttségre, ami átlendít a félelmeimen. Szükségem van arra az érzésre, hogy ezt a történetet el kell mesélnem. Nem tudok üzemmenetszerűen dolgozni. A kép vegyessége nem véletlen. Szeretek "továbbállni". Mi van még? Ahogy öregszem, ez az érzés csak erősödik.

0 Tovább

Parti Nagy Lajos-esttel ünnepel a Radnóti Színház a Színházi Világnapon

A Színházi Világnapon, 2015. március 27-én, miután Bálint András igazgató felolvassa a lengyel rendező, Krzysztof Warlikowski üzenetét, a Radnóti Színház az Irodallam sorozat keretében tavaly bemutatott Parti Nagy Lajos-estet tűzi műsorra. A Nádgarnitúrát a színház fiatal színésznője, Andrusko Marcella állította össze és adja elő Parti Nagy szövegeiből. A bábszínészként végzett művész a zenés irodalmi előadásba bábokat is bevon, és a produkcióban zeneszerzőként közreműködő Dinyés Dániel szintén szerepet kap az est folyamán.

INTERJÚ ANDRUSKO MARCELLÁVAL A NÁDGARNITÚRA KAPCSÁN:

Hogyan esett a választásod Parti Nagy Lajos szövegeire?

Parti Nagy Lajos írásai nekem szerelem első olvasásra. Közel áll hozzám a humora, a figurák és a helyzetek abszurditása, imádom a nyelvezetét. Sok szövege pedig kifejezetten színpadra való: mesélhető történetek, vallomások. Az ilyesmit nagyon jó játszani a közönséggel. Amikor felmerült a lehetőség, én egyből tudtam, hogy Lajos írásaival szeretnék foglalkozni.

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.