Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akik nélkül nem... 2015/2016-ban is

Folytatjuk a tavalyi évadban megkezdett sorozatunkat a Radnóti Színház munkatársairól, akik nélkül nem jöhetnének létre estéről estére az előadások, vagyis színházi háttérszakmákat mutatunk be közelről. A kulisszák mögött tevékenykedőket minden alkalommal egy színész jellemzi először, majd a háttérdolgozóval olvashatnak interjút.

Egy repertoárszínházban estéről estére más előadás várja a nézőket, vagyis minden alkalommal különböző díszletelemeket építenek be a díszítők a színpadra. A munka koordinálását és irányítását a színpadmester végzi. Az idei évadban először Kovács Jánossal beszélgetünk arról, hogyan kerül az üres színpadra esténként például a sivatag, egy svéd nappali, az ókori Athén vagy akár Platonovka.

0 Tovább

"Képekbe lett fogalmazva az euripidészi gondolat" ​- Közönségtalálkozó az Oresztész után 

2015. április 10-én közönségtalálkozó követte a Horváth Csaba által rendezett Oresztész című előadásunkat, ebből közlünk most részleteket.

Bálint András bemutatja a közönségtalálkozó résztvevőit és köszönti a nézőket

Bálint András
Jó estét! Örülök, hogy ilyen sokan itt maradtak és kíváncsiak a beszélgetésre. Itt van Karsai György, a darab fordítója, a produkció dramaturgja, Hárs Anna, valamint a színdarab szereplői. Akit még külön bemutatnék, az Nagy Norbert, aki nem csak a Phrügiai szerepét játszotta a darabban, de a darab zenéit is ő írta.

Az Oresztészt körülbelül fél éve játsszuk, októberben volt a bemutató. Én úgy tudom, hogy Karsai úr harmadszor-negyedszer látta. Hogy tetszett ma este?

0 Tovább

Karamazov testvérek próbanapló II. rész

Belecsaptunk a főpróbahétbe. Áll a díszlet, készen vannak a jelmezek, már technikával együtt próbálunk naponta kétszer. A színészek néha szerepneveken szólítják egymást és sokszor a szabadidejükben is a szöveget gyakorolják.

0 Tovább

Karamazov testvérek próbanapló I. rész

Már javában zajlanak a Radnóti Színház legújabb bemutatójának, a Karamazov testvéreknek próbái (premier: december 21!). A karácsonyi hangulatról az apagyilkosság üdítő témája és Alfred Shnittke "enyhén" diszharmonikus zenéje gondoskodik…

0 Tovább

KávéSzünet - A csillagos ég

A színházi alkotók sokszor merítenek személyes élményeikből, így most előadásaink kapcsán, azok tartalmára asszociálva ugyanazt az 5-6 rövid kérdést tesszük fel az alkotóknak (legyen az színész, díszítő, rendező vagy jelmeztervező.) Az ötödik részben A csillagos ég avagy a nemzetközi sikerre való tekintet című előadásunk kapcsán négy színészt kérdeztünk.

1. Voltál már külföldi vendégszereplésen?
2. Mit vársz legjobban egy új próbafolyamat előtt?
3. Mennyire tartod magad társasági embernek, szeretsz a középpontban lenni?
4. Hogy viseled, amikor egy régen várt programod rajtad kívül álló okok miatt meghiúsul?
5. Jártál már Malajziában, vagy szívesen elmennél?

0 Tovább
«
1234

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.