Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akik nélkül nem...

Dani Viktória tizennyolc éve a Radnóti Miklós Színház nézőtéri felügyelője. Azt mondja, ez alatt a hosszú idő alatt már kialakult egy színházérzete, aminek következtében bárhol is van épp a világon, érzi, mikor van itt este hat óra, az ő munkaidejének a kezdete. Ő az, aki esténként a színházba érkező nézőket fogadja. Tudja, kik milyen gyakorisággal járnak ide, kinek mi fog tetszeni. Ehhez a munkához emberismeret kell és figyelem, no meg végtelen nagy türelem…

A színházi háttérembereket bemutató Akik nélkül nem... sorozatunk hatodik részében Dani Viktória nézőtéri felügyelővel beszélgettünk. Elsőként Martin Márta mesél róla saját szavaival.

0 Tovább

AKIK NÉLKÜL NEM…

Baumgartner Sándorral, a Radnóti fővilágosítójával nem egyszerű interjút készíteni. Már a találkozó megszervezése is bonyolultnak bizonyult, de a fő probléma az volt, hogy nem gondolta, hogy vele készülő interjú érdekes volna. Szerencsére azok, akik látták már őt munka közben, hamar meggyőzték, hogy a beszélgetés a sorozat fontos eleme lesz. Nem beszélve arról, hogy idén példaértékű munkájáért Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott. Ő az, aki a fekete színpadból élő teret varázsol, arcot ad a színészeknek, hangulatot a jeleneteknek, és ezen reggel héttől olykor hajnal háromig egyfolytában dolgozik.

A színházi háttérembereket bemutató Akik nélkül nem... sorozatunk ötödik részében Baumgartner Sándor fővilágosítóval beszélgettünk. Elsőként Móga Piroska mutatja be őt saját szavaival.

0 Tovább

Akik nélkül nem…

A rendezőasszisztensi munkakör összetett feladatkört foglal magában, a különböző gyakorlati munkáktól (mint például a napi próbálási rend összeállítása) egészen a kommunikációs összekötő szerepig a rendező, a tervezők, a színészek és a munkatársak közt. Őri Rózsa, a Radnóti Miklós Színház állandó rendezőasszisztense emellett társulati kirándulást szervez, meglepetés születésnapi műsorokat rendez, kézben tartja és koordinálja az egész színház belső működését. Mindeközben fejben tartja a körülötte lévő emberek aktuális magánéleti problémáit, hogy mint egy pótmamához, bármikor lehessen fordulni hozzá, nagyjából bármivel. Amióta őt megismertem, valahogy természetesnek tartom, hogy ez mind egy rendezőasszisztens dolga...

A színházi háttérembereket bemutató Akik nélkül nem... sorozatunk negyedik részében Őri Rózsa rendezőasszisztenssel beszélgettünk. Elsőként Csomós Mari mutatja be őt saját szavaival.

0 Tovább

AKIK NÉLKÜL NEM...

Lesti Kingával, a Radnóti Színház fodrásztárának vezetőjével egy Platonov előadás második felvonása alatt beszélgettünk - azaz próbáltunk, folyamatos megszakításokkal. Néha készülődő színésznők jöttek be elvégezni sminkjükön az utolsó simításokat, mások csak lazítani, pihenni, beszélgetni, felkészülni tértek be a fodrásztárba. Ezt a helyet az általános nyugalom uralja, a polcokon elhelyezett színes tárgyak különböző emberektől valók, mindenkinek van itt valamije, mindenki kapcsolódik valahogyan a helyhez. Nem véletlenül: Kingának, azaz Giginek elsődleges célja, hogy legyen egy kuckó a színházon belül, ahol mindenki otthon érezheti magát.

A színházi háttérembereket bemutató Akik nélkül nem… sorozatunk harmadik részében Lesti Kingáról, a Radnóti Színház fodrásztárának vezetőjéről tudhatnak meg többet. Elsőként Petrik Andrea mutatja őt be néhány sorban:

0 Tovább

AKIK NÉLKÜL NEM...

"Hetedik jelenet, öltöztetőt kérek gyorsöltözéshez a jobb oldalra!" - hangzik el az ügyelői hívás. Egy pillanatra feltűnik Gabi, de azonnal robog is tovább. Aztán két perc elteltével ismételten előkerül ruhakupaccal a kezében. A nézők az egészből csak annyit látnak, hogy egyik jelenetről a másikra a színésznők új öltözetben, frissen, üdén mennek vissza a színpadra. Elmondása szerint minden női jelmezt fel tud idézni a Radnóti Színház elmúlt tíz évadából. Rajong a munkájáért, leplezhetetlenül csillog a szeme, miközben egy átlagos napjáról beszél.

A színházi háttérembereket bemutató Akik nélkül nem... sorozatunk második részében Daróczi Gabriellával, a Radnóti Színház női öltöztető tárvezetőjével beszélgetünk. Elsőként Kováts Adél mutatja be őt saját szavaival.

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.