Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akik nélkül nem...

Lukács Cecília legalább hat ember munkabérét és a szükséges közüzemi számlákat fizette ki, mialatt ez az interjú elkészült. Cili a Radnóti Színház gazdasági osztályán dolgozik, hogy pontosan milyen munkakörben, azt három év után sem tudnám megmondani. De azt tudom, hogy ha nem jön meg időben a fizetésünk, adóbevallást kell készítenünk vagy bármilyen könyvelési kérdésünk van, akkor hozzá kell fordulnunk és a problémák perceken belül megoldódnak a Nagymező utca túloldalán.

Akik nélkül nem... című interjúsorozatunkban ezúttal Lukács Cecília gazdasági vezetővel beszélgettünk. Elsőként Petrik Andrea mutatja őt be saját szavaival.

0 Tovább

Színdarab, (átlag)diákoktól (átlag)diákokról - Ádány Rebi beszámolója a RIM - Radnóti Ifjúsági Program Keretek között című előadásáról 

Május 29-én, vasárnap mutatták be a RIM - Radnóti Ifjúsági Programunk diákjai Keretek között című előadásukat. A tizenhét RIM-es fiatal januárban a nőiesség, a nőiség témáját választotta ki. Ehhez kerestek történeteket, jeleneteket és monológokat írtak belőlük, majd színpadra is alkalmazták ezeket. Az előadásról Ádány Rebi írt beszámolót.

0 Tovább

Felzengő állomások - Életre kel a könyv...

Folytatjuk videósorozatunkat a Felzengő állomások [Radnóti 30] című könyv kapcsán. Ezen a héten Martin McDonagh: A kripli című előadásunkból idézünk fel egy emlékezetes pillanatot, amelyben Kulka János, Szombathy Gyula és Kocsó Gábor a krumplipálinkáról folytat diskurzust. Emlékezzetek velünk és osszátok meg Ti is kedvenc pillanatotokat!

Minden színház történetében vannak előadások, pillanatok, amikre jó visszaemlékezni. Van, amelyikre azért, mert annyira mulatságos, egy másik megrendítő, a harmadikban olyan színészek játszanak, akik már régen nincsenek velünk, a negyediket öröm volt létrehozni, a hatodikra a mai napig büszkék vagyunk, a hetedikben jólesik rácsodálkozni rég elfeledett vagy sosem látott jelenetekre... A színház a jelen művészete – mégis: vessünk most egy pillantást a múltba.

A sorozat korábbi videói itt és itt tekinthető meg.

0 Tovább

Mi a poén abban, ha valaki leszúratja magát malacként? - Kovács Dominik beszámolója a Turandot című előadásról  

A 2015/2016-os évad utolsó bemutatójaként Carlo Gozzi: Turandot című darabját mutattuk be Juronics Tamás rendezésében. A RIM - Radnóti Ifjúsági Műhely diákja, Kovács Dominik írt beszámolót az előadásról.

Füst gomolyog a földalatti bunkerben, egyenruhás terrorlegények hoznak be egy megkötözött fiatalembert. Már a kezdő színpadkép is sokkoló, a drámai hangulat ezzel csak fokozódik. Altoum császár udvarában vagyunk. Mindenki a kegyetlen Turandotról beszél, Altoum leányáról, aki gyűlöli a férfiakat, és kéjes örömben ég, ha a színe elé járuló kérőket kivégeztetheti.

0 Tovább

A hercegnő és a bokszzsák - Kovács Viktor beszámolója

Idei évadunk negyedik bemutatója Carlo Gozzi Turandot című darabja Juronics Tamás rendezésében, Petrik Andrea és Szatory Dávid főszereplésével. A premiert 2016. március 13-án tartottuk. Kovács Viktor, a RIM - Radnóti Ifjúsági Műhely diákja beszámolót készített az előadásról. Olvassátok el!


Huszonkét év után újra egy Gozzi-mű a Radnóti Miklós Színházban. A Juronics Tamás rendezte Turandot sajátos rendezői koncepcióban kerül színre. A kegyetlen kínai hercegnő egzotikus meséje egy totalitárius berendezkedésű államban játszódik. Altoum császár (Bálint András) itt nem egy bölcs uralkodó (mint Puccini operájában), hanem egy véreskezű diktátor. Egyik megszólalásában az apjára utal, ez egyértelműsíti, hogy az autokrata rendszer már nemzedékek óta fennáll.

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.