Aminek szeme van, azt nem eszem meg

Októberi bemutatónk, az Iván, a rettenet egy zsúfolt társasház életét mutatja be, amely egy időgép hatására a feje tetejére áll. A feltalálás és az időutazás motívumából kiindulva beszélgettünk Lovas Rozival és László Zsolttal a technikai fejlődésről, annak előnyeiről és hátrányairól, a szelfikről és a hackerekről, sci-fi filmekről és robotokról, továbbá arról, hogy miben tudhat többet a színház, mint egy házimozi-rendszer.

Az idei évadban a Radnóti Színház egy online publikált beszélgetéssorozatot indít: minden alkalommal a társulat két-két tagja beszélget egymással, nem feltétlenül a színházról és az előadásokról, sokkal inkább hétköznapi témákról, amelyek körülvesznek minket. A kiinduló témát mindig az új bemutató vagy egy éppen aktuális program szolgáltatja. Célunk, hogy a közönség új nézőpontból ismerhesse meg a társulat művészeit.

0 Tovább

Akik nélkül nem...

Lukács Cecília legalább hat ember munkabérét és a szükséges közüzemi számlákat fizette ki, mialatt ez az interjú elkészült. Cili a Radnóti Színház gazdasági osztályán dolgozik, hogy pontosan milyen munkakörben, azt három év után sem tudnám megmondani. De azt tudom, hogy ha nem jön meg időben a fizetésünk, adóbevallást kell készítenünk vagy bármilyen könyvelési kérdésünk van, akkor hozzá kell fordulnunk és a problémák perceken belül megoldódnak a Nagymező utca túloldalán.

Akik nélkül nem... című interjúsorozatunkban ezúttal Lukács Cecília gazdasági vezetővel beszélgettünk. Elsőként Petrik Andrea mutatja őt be saját szavaival.

0 Tovább

Színdarab, (átlag)diákoktól (átlag)diákokról - Ádány Rebi beszámolója a RIM - Radnóti Ifjúsági Program Keretek között című előadásáról 

Május 29-én, vasárnap mutatták be a RIM - Radnóti Ifjúsági Programunk diákjai Keretek között című előadásukat. A tizenhét RIM-es fiatal januárban a nőiesség, a nőiség témáját választotta ki. Ehhez kerestek történeteket, jeleneteket és monológokat írtak belőlük, majd színpadra is alkalmazták ezeket. Az előadásról Ádány Rebi írt beszámolót.

0 Tovább

Felzengő állomások - Életre kel a könyv...

Folytatjuk videósorozatunkat a Felzengő állomások [Radnóti 30] című könyv kapcsán. Ezen a héten Martin McDonagh: A kripli című előadásunkból idézünk fel egy emlékezetes pillanatot, amelyben Kulka János, Szombathy Gyula és Kocsó Gábor a krumplipálinkáról folytat diskurzust. Emlékezzetek velünk és osszátok meg Ti is kedvenc pillanatotokat!

Minden színház történetében vannak előadások, pillanatok, amikre jó visszaemlékezni. Van, amelyikre azért, mert annyira mulatságos, egy másik megrendítő, a harmadikban olyan színészek játszanak, akik már régen nincsenek velünk, a negyediket öröm volt létrehozni, a hatodikra a mai napig büszkék vagyunk, a hetedikben jólesik rácsodálkozni rég elfeledett vagy sosem látott jelenetekre... A színház a jelen művészete – mégis: vessünk most egy pillantást a múltba.

A sorozat korábbi videói itt és itt tekinthető meg.

0 Tovább

Mi a poén abban, ha valaki leszúratja magát malacként? - Kovács Dominik beszámolója a Turandot című előadásról  

A 2015/2016-os évad utolsó bemutatójaként Carlo Gozzi: Turandot című darabját mutattuk be Juronics Tamás rendezésében. A RIM - Radnóti Ifjúsági Műhely diákja, Kovács Dominik írt beszámolót az előadásról.

Füst gomolyog a földalatti bunkerben, egyenruhás terrorlegények hoznak be egy megkötözött fiatalembert. Már a kezdő színpadkép is sokkoló, a drámai hangulat ezzel csak fokozódik. Altoum császár udvarában vagyunk. Mindenki a kegyetlen Turandotról beszél, Altoum leányáról, aki gyűlöli a férfiakat, és kéjes örömben ég, ha a színe elé járuló kérőket kivégeztetheti.

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Instagram

Hírlevél feliratkozás

* indicates required