Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Oresztész próbanapló II. rész - Avagy Horváth Csabát receptre

Istenektől elhagyott hely ez az Argosz. A fémlemezekből ácsolt királyi palota fénykorában sem lehetett szívmelengető látvány. Most meg dárdák állnak ki mindenhonnan, a zegzugos falakon és a minden irányban ferde padlón végigfut a rozsda: mintha tűzvész pusztított volna nemrég. És csakugyan: hiszen hat napja múlt, hogy a bűnös Klütaimnésztra testét lekaszabolták majd megégették gyermekei. Atyaég, mekkora lehetett az a tűz?

0 Tovább

A jó forma önmagában hordozza a tartalmat - beszélgetés Horváth Csabával

A neveddel mára szinte összeforrt a fizikai színház fogalma. Sokat dobálózunk ezzel a kifejezéssel, de tudjuk vajon, hogy mit jelent?

A nézőnek nem is kell tudni, hogy mit fed. Kicsit definiálatlan fogalom, nagyon tágak a határai. Laikus fül számára egyfelől vonzó lehet, mert valami újszerű, izgalmas színházi formát takar, másfelől viszont korlát is az elnevezés: azt sejteti, hogy minden csak a mozgásról szól. Az biztos, hogy a munkáimban nagy hangsúlyt fektetek a testtel való kifejezésre, de hogy ezt hogyan teszem, azt előadása válogatja; függ a témától, a karakterektől. Az arányok játéka nagyon fontos. Millióféle lehet a fizikai színház, ide tartozik tulajdonképpen minden olyan előadás, amelyik kellő hangsúlyt fektet arra, hogy a fizikai jelenlét beszédes legyen.

0 Tovább

Oresztész: próbanapló 1. rész - Megkezdődtek az Oresztész próbái

Olvasópróba. Különleges pillanat. Ilyenkor még minden lehetséges. Ki tudja? Lehet, hogy most kezdődik egy színháztörténeti legendává váló előadás próbafolyamata. Miért is ne?

0 Tovább

Vakáció

0 Tovább

Schneider Zoltán az idei Kaszás Attila-díj egyik jelöltje

Kedves Nézőink!


Idén hetedik alkalommal kerül sor a Kaszás Attila-díj átadására. A díjat azok a színművészek kaphatják meg, akik nem csak színházi, de fontos közösségépítő szerepet is játszanak a társulatban.

A jelöltek személyére első körben a társulatok tettek javaslatot, majd a színházak nomináltjai maguk közül választották ki az utolsó forduló három jelöltjét.

Mostantól a közönség szavazata számít. Kérjük, június 12-ig szavazzon Ön is Schneider Zoltánra!

online: http://www.kaszasattiladij.hu/online-szavazas

telefon: +361 371 3206 (3. gomb)

sms: +3620 229 9674 (SCHNEIDER)

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.