Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Interjúk színészeinkkel

Az utóbbi hetekben több interjú is megjelent társulatunk tagjaival, ezekből válogattunk. 

"MINDIG TALÁLOK ELLENÁLLHATATLAN INSPIRÁCIÓT"

Bálint András Kováts Adél Szávai Viktória interjú
Platonov - Apátlanul olvasópróba - fotó: Dömölky Dániel
 

„Minden városvezetéssel együtt tudtam működni, ugyanakkor az ellenvéleményemet sem hallgattam el, igazgatóként megtaláltam a helyem. Az is fontos, hogy mindig kitűnő munkatársakat voltam képes választani - az igazgatás ugyanis csapatmunka. Amikor negyvenkét évesen elkezdtem, már nem voltam fiatal, addigra sokat játszottam, filmeztem, néha rendeztem és tanítottam is a főiskolán, tehát rengeteg tapasztalatot szereztem a szakmámról és magamról különféle helyzetekben.”
Tóth Berta interjúja Bálint Andrással a színház.hu-n (2015. aug. 31.)

  

"Átmenetileg, harminc évig"

Bálint András Kováts Adél Szávai Viktória interjú
Karamazov testvérek olvasópróba, fotó: Dömölky Dániel
 

„Sem boldog, sem szomorú nem vagyok. Nyilván több szabadidőm lesz. Voltak mestereim, mint Mensáros László és Ádám Ottó, akiktől megtanultam, hogy meg kell engednünk magunknak, hogy éljünk. Úgy vélem, ha valaki csak a színháznak, kizárólag a szent művészetnek él, kevesebb lesz.”
Makrai Sonja interjúja Bálint Andrással a Magyar Nemzetben (2015. szept. 7.)

   

"Az élet van válságban, a színház mindig tükör"

Bálint András Kováts Adél Szávai Viktória interjú
Fotó: Falus Kriszta
 

„Bálint András mindig számított a véleményemre, a társulatban gyakran hallattam a hangomat. Ha nem éreznék magamban erőt, kreativitást, bátorságot, hogy embereket tudok motiválni, el tudom hitetni velük, hogy amit megálmodom, az jó, akkor nem vágnék bele egy ilyen feladatba.”
Kling József interjúja Kováts Adéllal az origón (2015. szept. 15.)

  

Sosem vágytam arra, hogy „női ikon” legyek - Beszélgetés Szávai Viktóriával

Bálint András Kováts Adél Szávai Viktória interjú
Fotó: Baktay Péter
 

„Engem igazából a színházba járó közönség ismer, nincsenek többszázezres nézettségű filmek mögöttem, ráadásul sosem vágytam arra, hogy „női ikon” legyek. Így magánemberként azt tudtam maradni, aki vagyok: látod, itt ülünk egy kávézóban, és nem kapják fel a fejüket a fotelben tespedő vendégek. Nekem ez kényelmes létezési forma. Színésznő vagyok, de meg tudtam őrizni a civil életem.”
Poós Zoltán interjúja Szávai Viktóriával a nullahategy.hu-n (2015. szept. 23.)

0 Tovább

„Hajtunk, dolgozunk, hogy mindenünk meglegyen…”

Alföldi Róbert a Lear király olvasópróbáján (fotó: Dömölky Dániel)

Alföldi Róbert második alkalommal dolgozik a Radnóti Színház társulatával, ismét a színházirodalom egy klasszikusán. A 2014 májusában rendezett Platonov - Apátlanul után idén a Lear királyt állítja színpadra, László Zsolttal a főszerepben. Az olvasópróba után kérdeztük őt.

0 Tovább

Keressük a legjobb spameket!

Hajós András, a Spam operett dalszövegírója mesélt arról, számára mit jelent a SPAM.

Szerinted ki írja a spameket?
Biztos a spammerek. 

Mitől dőlnek be az emberek a spameknek?
Egy jó spam az elemi ösztöneinkre hat. Olyasmi van benne, amit a lelkünk mélyén hallani szeretnénk: gyors és olcsó megoldás mindenre.

Van-e kedvenc spamed – akár ígérete vagy bizarrsága okán –, amin órákig kacagtál?
Én azokat az egészségügyi spameket szeretem, amiket fordító szoftverrel csinálnak. "Neked volt betegségbőr probléma, vagy a jövőben?" Nem hiszem el, hogy épeszű ember bedől.

Kaptál már olyan spamet, amit majdnem megnyitottál?
Engem szórakoztat, sokszor megnyitom. Múltkor egy szlovák fiú magyarázta el két oldalon, hogyan leszek milliárdos egy nap alatt. Azóta eltelt egy hét, és még semmi...

Hogy jön össze Rejtő Jenő és a spam?
A szerethető szélhámosságról, a kedves kreatív csalókról szól mindkettő. A nem velejéig gonosz csirkefogókról. Rejtő egy gonosz korszak valódi démonai elől kínált menekvést. És ma is szívesebben nyitunk ki egy spamet, mint egy belpol rovatot.

+1. Delfin vagy teve?
Delfinnel szívesen úsznék egyszer. Tevével nem annyira.

 

És Nektek van kedvenc spametek - akár ígérete vagy bizarrsága okán -, amin órákig kacagtatok?
Összegyűjtjük őket és megörvendeztetjük vele Hajós Andrást!!!

A vicces vagy hihető spameket ide várjuk május 1-ig: palyazat@radnotiszinhaz.hu

 

0 Tovább

INTERJÚ RUDOLF PÉTERREL A SPAM OPERETT KAPCSÁN

A 2014/15-ös évad utolsó bemutatóját, Tasnádi István Spam operettjét Rudolf Péter rendezi. Vele beszélgettünk.

Eddig tízszer rendeztél színházban, nagyon különböző színdarabokat. Van köztük Miller, Shakespeare, Goldoni, Kushner, Szép Ernő - enyhén szólva vegyes a kép. Mi érdekel egy darabban? Mitől akarsz megrendezni valamit?

Egyszerű: felizgat egy történet. Minden munkámban van valami személyesség. Nem feltétlenül fájdalmas megéltség, de mindenképp szükségem van valami fűtöttségre, ami átlendít a félelmeimen. Szükségem van arra az érzésre, hogy ezt a történetet el kell mesélnem. Nem tudok üzemmenetszerűen dolgozni. A kép vegyessége nem véletlen. Szeretek "továbbállni". Mi van még? Ahogy öregszem, ez az érzés csak erősödik.

0 Tovább

Vajon mennyit ér egy áldás? - interjú Bálint Andrással

A Radnóti Színház társulatára 2014 végén díjeső hullott: Csomós Mari Prima Primissima lett, Rétfalvi Tamás Junior Primát kapott, míg Bálint András Arany Medál életműdíjban részesült. Az igazgatóval nemcsak az elismerésekről, de a vezetése alatt futó színház harmincadik évadjáról, az irodalmi színpad hagyományainak ápolásáról, és az intézmény jövőjéről is beszélgettünk.

0 Tovább
«
123

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.