Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

KávéSzünet - Hedda Gabler

Új sorozatot indítunk a blogon. Előadásainkhoz kapcsolódóan ugyanazt az 5-6 rövid kérdést tesszük fel az adott darab alkotóinak (legyen az színész, díszítő, rendező vagy jelmeztervező.) Az első részben a Hedda Gabler című előadás négy színészét kérdeztük.

1 Tovább

"Hátborzongató személyiség" - Interjú Hirtling Istvánnal a Hedda Gablerről

10 évvel a nagysikerű Az ideális férj bemutatója után újra a Radnóti színpadán látható Hirtling István, akivel az új bemutatóban játszott szerepéről, Brack bíróról beszélgettünk.

0 Tovább

Interjú Valló Péterrel

December 22-én mutatjuk be Ibsen: Hedda Gabler című színművét színházunkban. A készülő előadásról a rendezővel beszélgettünk.

Miről szól a Hedda Gabler?

A Hedda Gabler - a Nóra és a Peer Gynt mellett - Ibsen egyik legismertebb darabja. Rengetegszer játszották és játsszák a világban. Ez Ibsen utolsó olyan műve, ami egy nagy női alak köré szervezi a cselekményt - ilyen többek között a Nóra, és A tenger asszonya is. A Hedda Gablernek magánéleti vonatkozása is van: akkor írta a már nem annyira fiatal szerző, amikor plátói szerelmi viszonyba keveredett egy nagyon fiatal osztrák lánnyal Svájcban; ezt később a Solness építőmesterben dolgozta föl. Ibsen két, akkoriban közismertnek számító és valóságos történetre alapozta a darabot; ezek nagyjából le is fedik a cselekményt.

0 Tovább

Hedda Gabler. Olvasó. Ibsen. Radnóti.

0 Tovább

Elindult az évadunk

Elindult az évadunk szeptember 20-án a Színház hátulról című programunkkal, ahol Bálint András igazgató ismertette az évad bemutatóit, beszélgetett az alkotókkal, valamint rövid részleteket is hallhatott a nagyérdemű a készülő előadásokból. Nézze meg képes tudósításunkat.

0 Tovább

Radnóti

blogavatar

A Radnóti Miklós Színház blogja. Hírek, információk, érdekességek.

Facebook

További képek Instagram oldalunkon

Hírlevél feliratkozás

* indicates required

Hozzájárulok, hogy a Radnóti Színház hírlevelet, ajánlót és egyéb értesítést küldjön számomra

Amennyiben nem szeretné kapni a Radnóti Színház hírleveleit, minden levelünk alján megtalálja a leiratkozás gombot. A Radnóti Színház adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit itt találja: http://radnotiszinhaz.hu/adatkezelesi-es-adatvedelmi-tajekoztato/ További információ: titkarsag@radnotiszinhaz.hu.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.